Kip Bang Bang

Geschreven op: 24 juni, 2017 door
Kip-Bang-Bang-2

Simpele Chinese salade met kip en komkommer. Makkelijk te maken en zo klaar.

Probeer ook eens de wortel te vervangen voor bijvoorbeeld taugé. Lekker als bijgerecht!

Recept: Kip Bang Bang

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 cm gember (schoongemaakt en in stukken)
  • el sojasaus
  • el sherry
  • komkommer
  • wortel
  • 3 el pindakaas
  • el sesamolie
  • el chiliolie
  • tl suiker
  • el sojasaus
  • chilipeper

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook. Voeg hierin de gember, sherry en sojasaus toe. Kook de kip voor 10 minuten in zachtjes kokend water. Haal ze vervolgens uit het water en scheur in reepjes.

Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijdt in dunne reepjes. Maak de wortel schoon en snijdt deze julienne. Verdeel over een schaal en leg de kip eroverheen.

Mix de pindakaas, sesamolie, chiliolie, suiker, sojasaus door elkaar. Voeg nog 2 a 3 eetlepels water toe tot er een substantie ontstaat dat ongeveer net zo dik is als mayonaise.

Giet de saus net voor het serveren over de kip. Sprenkel over het geheel nog wat chilisaus en wat gekneusde pinda’s.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Kip Bang Bang
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.