Kip Bang Bang

Simpele Chinese salade met kip en komkommer. Makkelijk te maken en zo klaar.
Probeer ook eens de wortel te vervangen voor bijvoorbeeld taugé. Lekker als bijgerecht!
Recept: Kip Bang Bang
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 cm gember (schoongemaakt en in stukken)
- el sojasaus
- el sherry
- komkommer
- wortel
- 3 el pindakaas
- el sesamolie
- el chiliolie
- tl suiker
- el sojasaus
- chilipeper
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook. Voeg hierin de gember, sherry en sojasaus toe. Kook de kip voor 10 minuten in zachtjes kokend water. Haal ze vervolgens uit het water en scheur in reepjes.
Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijdt in dunne reepjes. Maak de wortel schoon en snijdt deze julienne. Verdeel over een schaal en leg de kip eroverheen.
Mix de pindakaas, sesamolie, chiliolie, suiker, sojasaus door elkaar. Voeg nog 2 a 3 eetlepels water toe tot er een substantie ontstaat dat ongeveer net zo dik is als mayonaise.
Giet de saus net voor het serveren over de kip. Sprenkel over het geheel nog wat chilisaus en wat gekneusde pinda’s.





