Chinees roergebakken ei en tomaat

Toen ik in China was at ik dit gerecht bijna tijdens elke maaltijd. Het is een traditioneel Chinees gerecht dat bijna overal voor een schijntje besteld kan worden. Super lekker en heel erg simpel om te maken.
Het doet me denken aan Foe Yong Hai van de Nederlandse Chinees, maar dan het traditionele recept. Dit gerecht is leuk om te serveren bij een Chinese rijsttafel.
Recept: Chinees roergebakken ei met tomaat
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 4 eieren
- 1 el suiker
- 1 tl maizena
- snufje zout
- lente ui
Bereidingswijze
Zet een grote koekenpan met een beetje olie op het vuur. Snijdt de tomaten in blokjes en bak deze op middelhoog vuur voor een paar minuten hierin op. Voeg suiker en zout toe. Meng ondertussen de maizena met een beetje water en voeg dit toe aan de tomaten toe. Als het goed gebonden is haal je de tomaten uit de pan en maak je de pan schoon.
Klop hierna de eieren goed luchtig. Zet de pan op middelhoog vuur en bak de geklutste eieren in een beetje olie al roerend totdat ze een beetje gestold zijn. Voeg dan de tomaten weer toe en warm nog even op.
Serveer in een shaal en garneer met een beetje lente-ui in ringetjes gesneden.





