Thaise Kip Salade

Geschreven op: 5 juni, 2017 door
Thaise Kip Salade

De Thaise keuken is één van mijn favoriete. Tijdens mijn vakantie in Thailand had ik de lekkerste gerechten gegeten. Van romige curry’s tot overheerlijk streetfood. De smaken zijn vaak fris en de balans van pittig, zoet en zuur zijn uitstekend! Deze salade is dan ook op deze combinaties geïnspireerd. Je gaat de salade niet vinden in Thailand, maar dat maakt hem niet minder lekker!

Met deze lekkere en simpele salade steel je geheid de show. De gegrilde kip met frisse dressing en rauwe groenten doen het goed samen en het romige ei zorgt voor een bindend geheel. De pinda’s nog erbij en je hebt ook een heerlijke crunch!

Recept: Thaise Kip Salade

Ingrediënten

  • 200 gr rijstnoedels
  • 250 gram kippendijen of kippenhaasjes
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojsaus
  • 2 el (riet)suiker
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • el sereh
  • 3 cm geraspte gember
  • chilipeper
  • 1 komkommer
  • 3 eieren
  • rode paprika
  • 100 gram taugé
  • Hand pinda’s
  • Hand koriander

Bereidingswijze

Kook de rijstnoedels volgens de verpakking gaar en spoel af met een beetje water. Doe de noedels als deze afgespoeld en uitgelekt zijn in een schaal. Voeg daarna de dressing toe. De dressing maak je als volgt:

Doe de sesamolie, sojasaus, suiker, limoensap, vissaus, geraspte gember, sereh en een fijn gesneden chilipeper in een kom. Roer dit goed door elkaar en voeg toe aan de noedels.

Wrijf de kip in met een beetje olie, peper en zout. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Als de grillpan heet is, leg dan de kip erop en grill deze aan beide kanten totdat hij gaar is. Laat vervolgens op een bord rusten.

Bereidingswijze-Thaise-kip-salade

Overgiet de taugé met een beetje kokend water. Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijdt in lange reepjes. Haal bij de paprika ook de zaadjes weg, snijdt in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Snijdt de koriander fijn en voeg samen met de taugé en alle andere gesneden groenten bij de noedels. Roer alles goed door elkaar.

Kluts de eieren op in een kom. Verwarm een beetje boter op in een steelpan. Bak de eieren op laag vuur, al roerend, tot ze bijna gaar zijn. Haal de eieren net voordat ze gaar zijn uit de pan en voeg toe aan de noedels.

Snijdt de kip in stukjes en kneus in een vijzel de pinda’s. Doe dit bij de salade. Roer alles goed door en de salade is klaar!

Voor een leuke presentatie kan je er ook voor kiezen om de kip op de salade te leggen en een beetje van de koriander en pinda’s apart te houden.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Thaise Kip Salade
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *