Japanse noedelsalade

Geïnspireerd door de ingrediënten van sushi, vertaald in een salade met udon noedels. Lijkt totaal niet op wat ze in Japan eten, maar is gewoon superlekker!
Recept: Japanse noedelsalade
Ingrediënten
- verse udon noodles
- 3 el sesamolie
- 2 tl wasabi
- 3 el zoute sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
- 3 eieren
- 1 el suiker
- 1 el mirin
- avocado
- komkommer
- 2 bosuien
- handje taugé
- zalm
- (wasabi) sesamzaadjes
Bereidingswijze
De udon noedels zijn eigenlijk al zo te gebruiken, maar ik zou ze even opwarmen door ze een minuutje in een bak met water te laten weken. Giet af en doe er vervolgens de dressing over en hussel goed door.
De dressing maak je door de sesamolie, sojasaus en rijstazijn, wasabi door elkaar te mengen (met chopsticks!). Gebruik voor deze dressing Japanse sojasaus of een zoute sojasaus.
Breek in een kom de eieren en kluts dit samen met de suiker, mirin en een snufje zout door elkaar. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak dit ei zachtjes gaar. Als het afgekoeld is kan je hem oprollen en in dunne repen snijden en aan de noedels toevoegen.
Ontdoe een avocado van de pit en zijn schil en snijdt deze in blokjes. Schil de komkommer, ontdoe deze van de zaadlijsten en snijdt in dunne reepjes. Voeg dit samen met een handje taugé en een in ringetjes gesneden bosui toe aan de noedels. Overgiet de taugé eerst even met kokend water.
Verwarm een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie. Bak de zalm aan de kanten kort, zodat er een klein goud randje ontstaat, maar de vis verder rauw van binnen blijft. De zalm is het lekkerste om naast de salade serveren. Maak vervolgens het bord op en sprenkel er nog wat (wasabi) sesamzaadjes overheen, goed voor de smaak en het oog!





