Ouderwets lekkere rabarbercompote

Een simpel recept voor gekookte rabarber, niks meer, niks minder. Hoe maak je het?
Er zijn verschillende soorten rabarber, maar als uitgangspunt kan je deze vuistregel gebruiken; hoe groener, hoe zuurder. Hier kan je tijdens de bereidingswijze rekening mee houden met het toevoegen van suiker.
Het toevoegen van bijvoorbeeld aardbeien maakt de rabarber ook al iets zoeter en combineert erg goed!
Wat gaat er in?
- 1 kilo rabarber
- 5 el suiker
- klein scheutje water
Wat gaat er in?
Was de rabarber eerst goed af en schil deze vervolgens. Haal de draadjes eraf net zoals je bij bleekselderij zou doen. Snijdt de stengels vervolgens in stukken van ongeveer anderhalve centimer.
Zet een kookpan op het vuur en doe de rabarber en suiker in de pan. Doe er ook een klein beetje water bij. Enkel om te zorgen dat de rabarber niet aan bakt.
Kook de rabarber op het allerlaagste vuur totdat deze uit elkaar begint te vallen. Roer het in de tussentijd goed door en blijf over de bodem schrappen, anders heb je kans dat het aanbakt en dat wil je niet.





