Pittige appel-uien chutney

Deze heerlijke appel-uien chutney smaakt lekker bij verschillendeĀ kazen en vlees. Als dat geen smullen wordt!Ā De chutney is ongeveer 3 maanden houdbaar indien je het op een koude en donkere plek bewaard.
Recept: Chutney van appel en ui
Ingrediƫnten
- 3 uien
- 2cm geraspte gember
- rode peper
- kruidnagel
- laurierblaadje
- kaneelstokje
- tl kerrie
- tl zout
- 100 gram bruine basterd suiker
- 200ml witte wijnazijn
- 3 appels
- handje rozijnen
Bereidingswijze
Pen en snipper de ui. Bak deze glazig in een beetje olijfolie en voeg vervolgens de gesneden peper, geraspte gember, kruidnagel, kaneelstokje en het laurierblaadje toe. Voeg hierna de kerrie, zout en de bruine basterd suiker toe. Roer dit allemaal goed door. Als de suiker goed is opgelost, kan je de witte wijnazijn toevoegen.
Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen. (Ik had ze niet geschild, maar is lekkerder als je het wel doet!) Snijdt deze in kleine blokjes. en voeg ze samen met de rozijnen toe in de pan.
Laat rustig doorkoken totdat de appel helemaal zacht is en het mengsel stroperig. Haal het kaneelstokje eruit en giet het mengsel in schone weckpotten. Laat deze op zijn kop afkoelen.





