Pittige appel-uien chutney

Geschreven op: 30 april, 2017 door
Pittige appel-uien chutney-header-s

Deze heerlijke appel-uien chutney smaakt lekker bij verschillende kazen en vlees. Als dat geen smullen wordt! De chutney is ongeveer 3 maanden houdbaar indien je het op een koude en donkere plek bewaard.

Recept: Chutney van appel en ui

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 2cm geraspte gember
  • rode peper
  • kruidnagel
  • laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • tl kerrie
  • tl zout
  • 100 gram bruine basterd suiker
  • 200ml witte wijnazijn
  • 3 appels
  • handje rozijnen

Bereidingswijze

Pen en snipper de ui. Bak deze glazig in een beetje olijfolie en voeg vervolgens de gesneden peper, geraspte gember, kruidnagel, kaneelstokje en het laurierblaadje toe. Voeg hierna de kerrie, zout en de bruine basterd suiker toe. Roer dit allemaal goed door. Als de suiker goed is opgelost, kan je de witte wijnazijn toevoegen.

Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen. (Ik had ze niet geschild, maar is lekkerder als je het wel doet!) Snijdt deze in kleine blokjes. en voeg ze samen met de rozijnen toe in de pan.

Pittige appel-uien chutney

Laat rustig doorkoken totdat de appel helemaal zacht is en het mengsel stroperig. Haal het kaneelstokje eruit en giet het mengsel in schone weckpotten. Laat deze op zijn kop afkoelen.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Pittige appel-uien chutney
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.