Terong Balado – Indonesische aubergine

Geschreven op: 29 februari, 2020 door
Terong Balado - Indonesische aubergine

Dit lekkere Indonesisch gerecht met aubergine vraagt wel iets aan voorbereiding, maar het is ook zeker de moeite waard. Maak de Terong Balado vooral zo pittig als je zelf wil!

Recept: Terong Balado – Indonesische aubergine

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • olie
  • 2 sjalotjes
  • 5 Spaanse pepers
  • tl trassi
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • el palmsuiker
  • el tamarindepasta

Bereidingswijze

Doe de schoongemaakte sjalotjes, Spaanse peper, knoflook en trassi in een keukenmachina tot een fijne pasta.

Snijdt de aubergine in blokken van ongeveer 2 centimeter. Verwarm een pan en bak de aubergine aan totdat er een goudbruine laag ontstaat. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Ik bak het zelf in batches aan, zodat alle aubergine gelijktijdig bruin wordt.

Fruit de boemboe aan voor 5 minuten totdat de ui gaar is. Snijdt de tomaat fijn en bak nog een paar minuutjes mee. Doe als laatste de gebakken aubergine samen met de palmsuiker en tamarindepasta erbij en roer goed door. Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig. Laat nog even pruttelen voor 10 minuten en het is klaar om te serveren.

Boemboe blenden. Aanfruiten. Tomaat erbij. Auberge erbij. Pruttelen 10 min.

Terong Balado - Indonesische aubergine

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Terong Balado - Indonesische aubergine
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.