Terong Balado – Indonesische aubergine
Dit lekkere Indonesisch gerecht met aubergine vraagt wel iets aan voorbereiding, maar het is ook zeker de moeite waard. Maak de Terong Balado vooral zo pittig als je zelf wil!
Recept: Terong Balado – Indonesische aubergine
Ingrediënten
- 3 aubergines
- olie
- 2 sjalotjes
- 5 Spaanse pepers
- tl trassi
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- el palmsuiker
- el tamarindepasta
Bereidingswijze
Doe de schoongemaakte sjalotjes, Spaanse peper, knoflook en trassi in een keukenmachina tot een fijne pasta.
Snijdt de aubergine in blokken van ongeveer 2 centimeter. Verwarm een pan en bak de aubergine aan totdat er een goudbruine laag ontstaat. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Ik bak het zelf in batches aan, zodat alle aubergine gelijktijdig bruin wordt.
Fruit de boemboe aan voor 5 minuten totdat de ui gaar is. Snijdt de tomaat fijn en bak nog een paar minuutjes mee. Doe als laatste de gebakken aubergine samen met de palmsuiker en tamarindepasta erbij en roer goed door. Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig. Laat nog even pruttelen voor 10 minuten en het is klaar om te serveren.
Boemboe blenden. Aanfruiten. Tomaat erbij. Auberge erbij. Pruttelen 10 min.
4 reacties
Het was erg lekker. Voor de 2e keer gemaakt en het was heerlijk!!!
Het was zelfs schoftig lekker!! Vanavond voor de 3e keer gemaakt….
Hahaha goed om te horen! Op naar de 4de 🙂
Heerlijk recept! Nu geleerd de aubergines eerst te frituren!