Sambal Goreng Telor
Deze hardgekookte eieren mogen langzaam trekken in de sambal, ze krijgen een mooie kleur en nemen veel smaak op. Je kunt de eieren inprikken met een satéprikker, zodat de saus nog beter in de eieren kan doordringen. Je kunt het gerecht ook van te voren maken en de eieren in de saus af laten koelen. Pas wel op dat je het gerecht niet te lang laat koken, want dan worden de dooiers droog en de eieren groen…
Recept: Pittig gestoofde eitjes in tamarinde-tomatensaus
Ingrediënten
- 10 eieren
- 3 el plantaardige olie
- 4 cm verse gember
- 2 salam blaadjes
- 2 djeroek poeroet blaadjes
- 3 cm verse laos
- 3 el tomatenpuree
- 1 el asempasta
- 1 el goela djawa
- klein blikje kokosmelk
Ingrediënten
- 4 sjalotjes
- 4 rode pepers
- 2 tenen knoflook
- 2 tl trassi
- snuf zout
Benodigdheden
- Vijzel
- Wok of Wadjan
Bereidingswijze
Hak de sjalotjes fijn, snipper de knoflook, ontdoe de lomboks van de zaadlijsten en hak deze ook alvast fijn. Vijzel vervolgens de fijngesneden ingrediënten samen met de trassi tot een smeuïge pasta in de vijzel.
Kook de eieren in ruim water tot ze net hardgekookt zijn. Dit zal na ongeveer 6 minuten zijn. Laat ze schrikken en pel ze voorzichtig.
Fruit de boemboe in een beetje olie voor een minuut of 5. Voeg de eieren vervolgens toe en bak voorzichtig mee.
Schep de geschilde en grofgesneden gember, salam blaadjes, tomatenpuree, asempasta, goela djawa en kokosmelk erbij. Schep goed om en laat zachtjes stoven voor 10-15 minuten om op smaak te komen.