Sambal Goreng Telor

Geschreven op: 3 juni, 2017 door
Sambal-Goreng-Telor

Deze hardgekookte eieren mogen langzaam trekken in de sambal, ze krijgen een mooie kleur en nemen veel smaak op. Je kunt de eieren inprikken met een satéprikker, zodat de saus nog beter in de eieren kan doordringen. Je kunt het gerecht ook van te voren maken en de eieren in de saus af laten koelen. Pas wel op dat je het gerecht niet te lang laat koken, want dan worden de dooiers droog en de eieren groen…

Recept: Pittig gestoofde eitjes in tamarinde-tomatensaus

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 cm verse gember
  • 2 salam blaadjes
  • 2 djeroek poeroet blaadjes
  • 3 cm verse laos
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el asempasta
  • 1 el goela djawa
  • klein blikje kokosmelk

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • 4 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl trassi
  • snuf zout

Benodigdheden

  • Vijzel
  • Wok of Wadjan

Bereidingswijze

Hak de sjalotjes fijn, snipper de knoflook, ontdoe de lomboks van de zaadlijsten en hak deze ook alvast fijn.  Vijzel vervolgens de fijngesneden ingrediënten samen met de trassi tot een smeuïge pasta in de vijzel.

Kook de eieren in ruim water tot ze net hardgekookt zijn. Dit zal na ongeveer 6 minuten zijn. Laat ze schrikken en pel ze voorzichtig.

Fruit de boemboe in een beetje olie voor een minuut of 5. Voeg de eieren vervolgens toe en bak voorzichtig mee.

Schep de geschilde en grofgesneden gember, salam blaadjes, tomatenpuree, asempasta, goela djawa en kokosmelk erbij. Schep goed om en laat zachtjes stoven voor 10-15 minuten om op smaak te komen.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Sambal Goreng Telor
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.