Tofu curry met taugé
Lekkere Indonesische vegetarische curry met tofu en taugé. Heerlijk om te eten bij een rijsttafel of als hoofgerecht.
Recept: Tofu curry met taugé
Ingrediënten
- ui
- 2 cm gember
- 2 chilipepers
- 2 teentjes knoflook
- stengel sereh (citroengras)
- 2 blaadjes djeruk perut (limoenblad)
- 2 blaadjes daun salaum (salamblad)
- 2 el koenjit (kurkuma)
- el ketumbar (koriander poeder)
- 3 kemiri noten
- el gula djawa (palmsuiker)
- blok tofu
- el sambal
- klein pakje kokosmelk
- tauge
- lente ui
Bereidingswijze
Fruit een gesnipperd uitje in een pan met dikke bodem. Voeg hier de geraspte gember, geperste knoflook, fijngesneden chilipepers aan toe. Kneus de sereh en voeg samen met de blaadjes djeruk purut en daun salam toe aan het ui-mengsel. Doe de kemiri noten in een vijzel en maal tot een fijn geheel. Voeg dit samen met de ketumbar, kurkuma en gula djawa toe aan de pan.
Dep de tofu goed af en snijdt in blokken van ongeveer één cm bij één cm. Voeg toe aan de pan en laat het geheel 5 minuten rustig bakken. Voeg vervolgens de sambal en kokosmelk toe en laat 30 minuten op laag vuur pruttelen. Als het te droog is geworden kan je er een beetje water bij doen.
Zet vervolgens het gas hoog en voeg de taugé toe. Bak nog eventjes kort op en serveer met een fijngesneden lente uitje eroverheen gesprenkeld.