Tahoe Pasar
Dit gerecht kan gegeten worden als snack, lunch of als bijgerecht. Het is eenvoudig te bereiden en erg gezond! Goed geschikt voor de vegetariër of veganist. Je kunt er diverse soorten groenten naar smaak voor gebruiken en hierdoor dus ook lekker variëren.
Recept: Tahoe Pasar
Ingrediënten
- 400 gram tofu
- el olie
- 250 gram taugé
- halve komkommer
Ingrediënten voor de saus
- 250 ml water
- 5 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook
- 1 el sambal brandel
- snufje peper
- 1 el gebakken uitjes
- 1/4 citroen
- 2 handjes peterselie
Bereidingswijze
Snijdt de tofu in de lengte door het midden en vervolgens in plakken van circa 1 centimeter. Bak de plakken tofu goudbruin in een pan met hete olie. Laat uitleggen op keukenpapier en snijd iedere plak in vier repen. Leg de repen op een bord of platte schaal.
Verwarm voor de saus het water en de ketjap. Voeg de knoflook, sambal en peper toe. Verkruimel de gebakken uitjes en roer ze, samen met de peterselie, door de ketjapsaus. Pers het stukje citroen uit boven de saus en voeg het rasp van de schil toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes doorkoken.
Snijdt de komkommer in blokjes en leg over de tofu heen. Overgiet de taugé met kokend water en als deze uit is gelekt, kan dit ook erop gelegd worden. Strooi het laatste handje peterselie er ook overheen.
Schenk de saus vervolgens eroverheen en strooi nog wat gebakken uitjes op het gerecht.