Tomatenchutney

Geschreven op: 8 maart, 2019 door
Zelf tomaten chutney maken

Deze tomatenchutney is lekker bij verschillende dingen. Om je avondeten een beetje op te pimpen, maar je kan het ook prima op een boterham met kaas doen.

Ik vind het zelf het lekkerste om verse tomaten te gebruiken, maar als het buiten het seizoen is kan je ook een blikje gebruiken. Ontvel de tomaten trouwens wel eerst even als je verse gebruikt. Dit doe je door ze in te kruisen, even onder te dompelen in kokend water. Vervolgens snel in het koude water te doen en je kan het velletje er zo vanaf halen.

Recept: Tomatenchutney zelf maken

Ingrediënten

  • el olie
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • tl koriander poeder
  • rode chilipeper
  • el bruine basterd suiker
  • el appel azijn
  • 500 gram tomaten (of een blikje hele tomaten)

Bereidingswijze

Snijdt de uien en tomaten in stukjes. Verwarm in een pan met dikke bodem de olie. Fruit de uien zachtjes aan. Doe vervolgens de geperste knoflook, fijn gesneden chili en de korianderpoeder erbij.

Bak even mee en voeg vervolgens de suiker, azijn en de tomaten toe. Laat de chutney 15 minuten rustig pruttelen. Roer af en toe om. Maak op smaak met peper.

Hoppa, die tomatenchutney is klaar! Je kunt deze direct eten, wecken of in de koelkast bewaren. Voordat je gaat wecken moet alles uiteraard wel schoon zijn. Hier lees je hoe dat moet.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Tomatenchutney zelf maken
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.