Tomatenrijst
Rijst is eigenlijk erg veelzijdig. Probeer deze tomatenrijst bijvoorbeeld eens. Lekker met köfte en/of een simpele salade.
Recept: Tomatenrijst
Ingrediënten
- 4 el olie
- 2 uien
- 2 cm gember (geraspt)
- teen knoflook (geperst)
- tl gemalen kurkuma
- tl chilivlokken
- tl zout
- 450 gr tomaten
- 450 gr basmatirijst
- 600 ml water
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Doe de gember, knoflook, kurkuma, chillivlokken en zout toe en roer goed door.
Draai het vuur lager, voeg de tomaten toe en bak 10 minuten. Maak de tomaten stuk met een houten lepel.
Spoel de rijst goed af in een zeef onder stromend water totdat en doe de vervolgens bij het tomatenmengsel. Roer voorzichtig door. Giet al roerend het water erbij. Laat afgedekt op laag vuur zachtjes koken totdat het water is geabsorbeerd en de rijst gaar is.
Schep de rijst in een schaal en serveer.
Samenvatting:
Recept naam:
Tomatenrijst
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal: