Köfte

Geschreven op: 4 juli, 2017 door
Kofte

Heerlijk Grieks vleesgerecht. Deze gegrilde gehaktstaafjes zijn een feest om te eten. Combineert erg lekker met Tsatziki als dipsaus, bij tomatenrijst of gewoon op de bbq.

Recept: Köfte

Ingrediënten

  • 300-400 gram gehakt
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handje peterselie
  • el komijnpoeder
  • tl kaneelpoeder
  • tl oregano
  • tl tijm
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze

Doe de gehakt in een kom en rasp de gepelde ui hierdoor. Pers de knoflook, hak de peterselie fijn en doe dit samen met de komijn, kaneel, oregano en tijm door de gehakt. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Pak een satestok en kneed hier ongeveer 2 eetlepels gehakt omheen in een langwerpige staaf. Bestrijk het vlees met een beetje olie en strooi er vervolgens wat paprikapoeder overheen.

Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill het vlees in ongeveer 10 minuutjes rondom bruin en gaar.

 

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Köfte
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *