Köfte
Heerlijk Grieks vleesgerecht. Deze gegrilde gehaktstaafjes zijn een feest om te eten. Combineert erg lekker met Tsatziki als dipsaus, bij tomatenrijst of gewoon op de bbq.
Recept: Köfte
Ingrediënten
- 300-400 gram gehakt
- ui
- 2 teentjes knoflook
- handje peterselie
- el komijnpoeder
- tl kaneelpoeder
- tl oregano
- tl tijm
- peper en zout
- paprikapoeder
- olijfolie
Bereidingswijze
Doe de gehakt in een kom en rasp de gepelde ui hierdoor. Pers de knoflook, hak de peterselie fijn en doe dit samen met de komijn, kaneel, oregano en tijm door de gehakt. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Pak een satestok en kneed hier ongeveer 2 eetlepels gehakt omheen in een langwerpige staaf. Bestrijk het vlees met een beetje olie en strooi er vervolgens wat paprikapoeder overheen.
Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill het vlees in ongeveer 10 minuutjes rondom bruin en gaar.
Samenvatting:
Recept naam:
Köfte
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
1 Review(s) Based on