Witlof met honing, tijm en pijnboompitten
Witlof roerbakken, dat is pas lekker!Ā Deze witlof met honing en tijm is heerlijk en staat ook nog eens zo op tafel. Ideaal dus voor als je weinig tijd hebt, maar vooral erg lekker.
Recept: Witlof met honing en tijm
Ingrediƫnten (2 personen)
- 4 stronken witlof
- el honing
- verse tijm
- 10 gram pijnboompitten
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in een droge pan totdat deze mooi bruin zijn.Ā Laat afkoelen op een bord.
Snijdt ondertussen het kontje van de witlof en haal de blaadjes zover mogelijk los. Als dit niet meer lukt snijd je de witlof door de helft en haal je de kern eruit. Vervolgens kan je de rest van de blaadjes los halen. De kleinste blaadjes hoeven niet los en kan je er in zijn geheel bij doen.
Zet een wok met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Als de pan goed heet is, kan de witlof erbij. Wok dit al roerende in een paar minuten beetgaar. Voeg vervolgens de honing en tijm toe en wok alles even goed door. Maak op smaak met peper en zout en strooi de pijnboompitten eroverheen.