Koreaanse tofu

Deze super makkelijke Koreaanse tofu is een perfect (vegetarisch) bijgerecht voor een rijsttafel. Je bakt de tofu eerst super crispy en daarna laat je het badderen in een licht pittige Koreaanse ketchup. En ja, dit is net zo lekker als dat het klinkt.
Als je denkt; het kan ook zonder de gochujang. Zeker niet doen! Deze pittige gefermenteerde chilipasta maakt het gerecht! Te krijgen in bijna elke Aziatische toko en zeker de moeite de waard.
Recept: Koreaanse tofu
Ingrediƫnten (Voor 2 personen)
- 3 el ketchup
- 1 el gochujang (Koreaanse chili pasta)
- 1 tl azijn
- tl honing
- 1 tl sesamolie
- 1 klein teentje fijngeperste knoflook
- Blok tofu
- Geroosterde sesamzaadjes
- Fijngesneden lente ui
Bereidingswijze
Mix de ketchup, gochujang, sojasaus, honing, sesamolie, knoflook door en elkaar en zet opzij.
Haal de tofu uit de verpakking en leg op wat keukenpapier. Leg er iets zwaars op zodat het vocht eruit kan lopen. Snijdt de tofu vervolgens in blokjes van ongeveer 1 centimeter bij 1 centimeter.

Verhit een pan met neutrale olie en bak de tofu aan alle kanten goudbruin. Als de tofu goudbruin is kan je deze uit laten lekker op wat keukenpapier.
Doe vervolgens de sausmix in de pan en warm dit op. Als de saus warm is kan de tofu erdoorheen. Besprenkel met de sesamzaadjes en roer goed door. Serveer in een schaal met de fijngesneden lente ui.






