Rundvleesragout met champignons
Dit recept voorĀ rundvlees ragout is goed voor een flinkeĀ pan vol, dus het is flink door eten of de helft in de vriezer doen.
Recept:Ā Rundvlees ragout met champignons
Ingrediƫnten
- 125 gr boter
- 200 gr bloem
- 250 gr champignons
- Potje rundvleesbouillon (350 ml)
- 1 gesnipperd uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl witte wijn
- 500 ml melk
- 1 eetl verse bieslook
- Worchestersause
- Peper en zout (uit de molen)
Bereidingswijze
Fruit het uitje en de knoflook samen, voeg als dit glazig is de champignons en bak deze kort mee. Blus af met de witte wijn en laat dit een kwartiertje smoren. Doe het potje bouillon in een vergiet en doe het vlees hieruit bij de champignons, hou de bouillon apart. Daarna pakt u een nieuwe pan en smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een slappe bal verkregen is (een roux). De roux doorwarmen maar niet bruin laten worden, de bouillon ineens toevoegen en aan de kook brengen en roeren tot heteen gladde massa word. (je moet of de bouillon koud toevoegen of de roux laten afkoelen) Als de massa glad word vul je het aan met de melk tot het de gewenste dikte heeft. Doe nu het champignons uien ,vlees mengsel erbij en voeg de bieslook ,peper ,zout en een paar druppels worchestersause toe. Voeg eventueel nog een paar druppels citroensap toe.Warm de pasteibakjes op in de oven en vul deze met de ragout.
Dit is weer een recept voor een grote pan vol dus het is of dooreten of de helft in de vriezer doen.
Eet smakelijk.