Zwarte bonenburger

Geschreven op: 4 september, 2017 door
Zwarte bonen burger

De zwarte bonen maken deze burger lekker stevig en sappig; perfect voor Meatless Monday. Bak de burger lekker krokant en je merkt bijna niet dat je een een vegaburger aan het eten bent.

Recept: Zwarte bonenburger

Ingrediënten (voor 4 burgers)

  • 2 uien, gesnipperd
  • teentje knoflook, geperst of fijngesneden
  • chilipeper, ontdaan van zaadlijsten en fijngesneden
  • eetlepel komijn
  • eetlepel paprikapoeder
  • blik zwarte bonen
  • 4 eetlepels paneermeel
  • broodjes

Salsa

  • 3 tomaten, in blokjes
  • halve komkommer, in blokjes
  • bosui, in ringetjes
  • bosje koriander of peterselie

Pittige yoghurtsaus

  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • eetlepel olijfolie
  • eetlepel citroensap
  • eetlepel sriracha
  • peper en zout

Zoete aardappelspread

Bereidingswijze

Bak de uien in enkele minuten zacht en glazig. Voeg dan de knoflook, chilipeper, komijn en paprikapoeder toe en laat een minuut meebakken. Laat het mengsel afkoelen in de pan. Spoel de zwarte bonen goed af onder de kraan, laat ze uitlekken en gooi in de keukenmachine. Voeg het uimengsel en een flinke hand peterselie of koriander toe. Laat de keukenmachine zijn werk doen. De burger wordt het lekkerst als er nog stukken inzitten en het mengsel niet helemaal glad gemalen is. Zet de burgers in de koelkast terwijl je verder gaat met de salsa en de saus. Zo kun je dadelijk er makkelijker burgers van vormen.

Meng de tomaat, komkommer en bosui in een kom. Snijdt een handje koriander of peterselie heel fijn en voeg dit ook toe. Nog wat citroensap, peper en zout, goed mengen, en klaar is je salsa. Voor de yoghurtsaus meng je de olijfolie, citroensap en sriracha door de yoghurt. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Pak het burgermengsel uit de koelkast en meng er 4 eetlepels paneermeel doorheen. Vorm met je handen 4 burgers. Dan is het tijd om de burgers te bakken en te bouwen. Bak de burgers op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten per kant, tot ze een krokant korstje hebben. Smeer de zoete aardappelspread op het broodje en leg hier de burger op. Mocht je daar niet aan toegekomen zijn, is de pompoenhummus van de Appie een lekker alternatief. Schep wat salsa op je burger, nog wat extra koriander of peterselie en maak het af met de pittige yoghurtsaus.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Zwarte bonenburger
Auteur
Gepubliceerd op:
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

1 reactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.