Zoete aardappelspread
Deze lekkere veganistische zoete aardappelspread maak je in een handomdraai. Lekker als dip of broodbeleg en nog eens gezond ook! Wat wil je nog meer? Wij smeren het ook op een broodje Zwarte bonenburger.
Recept: Zoete aardappelspread
Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- tl komijn
- tl cayennepeper
- snufje kaneel
- tl olijfolie
- sap van een halve limoen
- peper & zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en leg deze op een bakpapiertje in de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat vervolgens even afkoelen.
Trek de schil van de zoete aardappel en doe de rest in een keukenmachine of blender. Voeg hierna de komijn, cayennepeper, kaneel, olijfolie en het sap van een halve limoen aan toe. Laat de machine draaien tot het een smeuïg massa is geworden. Maak op smaak met wat peper en zout.
Samenvatting:
Recept naam:
Zoete aardappelspread
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
3 Review(s) Based on
3 reacties
hoelang kun je dit bewaren in de koelkast
Ha Debbie,
Ik denk dat je het in de koelkast zo’n 3 tot 4 dagen zeker kan bewaren. En als je het toch langer bewaard, vertrouw dan vooral op je neus! 🙂
Groetjes,
Rik