Zoete aardappelspread

Geschreven op: 22 oktober, 2017 door
Zoete aardappel spread

Deze lekkere veganistische zoete aardappelspread maak je in een handomdraai. Lekker als dip of broodbeleg en nog eens gezond ook! Wat wil je nog meer? Wij smeren het ook op een broodje Zwarte bonenburger.

Recept: Zoete aardappelspread

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • tl komijn
  • tl cayennepeper
  • snufje kaneel
  • tl olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • peper & zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en leg deze op een bakpapiertje in de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat vervolgens even afkoelen.

Trek de schil van de zoete aardappel en doe de rest in een keukenmachine of blender. Voeg hierna de komijn, cayennepeper, kaneel, olijfolie en het sap van een halve limoen aan toe. Laat de machine draaien tot het een smeuïg massa is geworden. Maak op smaak met wat peper en zout.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Zoete aardappelspread
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.