Cashewspread met komkommer
Met dit recept maak je eenvoudig een gezonde en lekkere komkommer cashewspread. Lekker voor op brood of bij de borrel! Deze spread is goed geschikt voor als je veganistisch wil eten, want er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke producten!
Recept: Cashewspread met komkommer
Ingrediënten
- 150 gr cashewnoten
- hele komkommer
- el dille
- el bieslook
- 2 el citroensap
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Laat de cashewnoten minstens een uur weken in water. Hierdoor worden ze wat zachter en makkelijker in een keukenmachine te gebruiken.
Rasp de komkommer en doe in een zeef. Knijp dit vervolgens zoveel mogelijk uit.
Doe de uitgelekte cashewnoten in de keukenmachine en maal fijn. Doe vervolgens de komkommer, dille, bieslook, het sap van de citroensap hier doorheen. Maak op smaak met peper en zout en voeg een beetje olijfolie toe indien het smeuïger kan!
Samenvatting:
Recept naam:
Cashewspread met komkommer
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
2 Review(s) Based on
2 reacties
Wat een leuk recept Rik, inderdaad mooi veganistisch! Ik heb zelf de komkommer eerst in lengte doormidden gesneden en het zachte midden er uit gelepelt, dan hoeft het niet meer door de zeef.
Goede tip! Ik ga het uitproberen de volgende keer. Leuk dat je het recept hebt geprobeerd 🙂