Cashewspread met komkommer

Geschreven op: 1 oktober, 2017 door
Cashew Komkommer Spread Horizontal

Met dit recept maak je eenvoudig een gezonde en lekkere komkommer cashewspread. Lekker voor op brood of bij de borrel! Deze spread is goed geschikt voor als je veganistisch wil eten, want er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke producten!

Recept: Cashewspread met komkommer

Ingrediënten

  • 150 gr cashewnoten
  • hele komkommer
  • el dille
  • el bieslook
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Laat de cashewnoten minstens een uur weken in water. Hierdoor worden ze wat zachter en makkelijker in een keukenmachine te gebruiken.

Rasp de komkommer en doe in een zeef. Knijp dit vervolgens zoveel mogelijk uit.

Doe de uitgelekte cashewnoten in de keukenmachine en maal fijn. Doe vervolgens de komkommer, dille, bieslook, het sap van de citroensap hier doorheen. Maak op smaak met peper en zout en voeg een beetje olijfolie toe indien het smeuïger kan!

Cashew Komkommer Spread

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Cashewspread met komkommer
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

2 reacties

  • Wat een leuk recept Rik, inderdaad mooi veganistisch! Ik heb zelf de komkommer eerst in lengte doormidden gesneden en het zachte midden er uit gelepelt, dan hoeft het niet meer door de zeef.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.