Gepofte zoete aardappel met frisse salade

Geschreven op: 30 maart, 2017 door
Gepofte aardappel 2

Heerlijk fris en vegetarisch gerecht. Goed voor zomerse dagen en erg makkelijk te bereiden.

Wat gaat erin?

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • komkommer
  • rode ui
  • peterselie
  • avocado
  • feta
  • pompoenpitjes
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Handje munt
  • scheutje olijfolie
  • half teentje knoflook
  • sap van een kwart citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappel onder de kraan schoon zodat er geen vuil meer aan zit. Verwijder de laatste oneffenheden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en pof deze in 45-60 minuten. Als je er gemakkelijk in kan prikken met de vork is de aardappel gaar.

Ontdoe de tomaat en komkommer van de zaadlijster en snijdt in kleine blokjes. Snipper een rode ui en hak de peterselie fijn. Ontdoe de avocado van zijn pit en snijdt in blokjes in de schil. Haal daarna met een lepel de avocado uit zijn schil. Snijdt de feta in blokjes en meng alles door elkaar in een kom. Maak op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.

De saus is erg simpel en de frisheid maakt het gerecht compleet. Doe de Griekse yoghurt in een kom. Snijdt de munt in fijne reepjes en voeg samen met het een half teentje geperste knoflook, het sap van een kwart citroen, een scheutje olijfolie toe aan de yoghurt. Maak op smaak met peper en zout.

Als de aardappel gaar is, kan deze uit de oven. Laat 5 minuutjes afkoelen. Snijdt hem door het midden en doe hierboven een flinke schep van de salade. Serveer op tafel met de Griekse yoghurt en de rest van de salade.

 

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Gepofte zoete aardappel met frisse salade
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.