Ovenschotel met tomaat en courgette
Simpel te maken ovenschotel met tomaat en courgette. De aardappelen op de bodem worden gaar gekookt in het heerlijke groentevocht.
Voor de foto hadden we gele courgettes gebruikt. Deze zijn qua smaak helemaal hetzelfde, maar zien er gewoon heel mooi uit!
Recept: Ovenschotel met tomaat en courgette
Ingrediƫnten
- 5 tomaten
- courgette’s
- aardappeltjes
- ui
- handje tijm
- tl paprikapoeder
- handje basilicum
- knoflook
- 50 gram ontbijtspek
- fetakaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijdt de tomaten en courgettes in dunne plakjes. Doe de paprikapoeder, wat peper en zout over de courgettes. Snijdt de ui in flinterdunne ringetjes
Leg de in plakjes gesneden aardappels als eerste in de ovenschaal. VerdeelĀ hier de ui overheen, de zeer fijn gesneden knoflook en de tijm. Leg nu de courgette en tomaat dakpansgewijs over de ovenschotel. Besprenkel met wat olijfolie, tijm, peper en zout. Duw hier de in stukjes gescheurde spek doorheen.
Zet de schaal nu in de oven voor 40Ā minuten. Haal de schaal uit de oven, verkruimel de feta eroverheen en doe nog 10 minuten terug in de oven op 225 graden.