Groentelasagne
Wat gaat er in?
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Grote winterpeen
- Chilipeper
- Handje verse basilicum
- Slokje rode wijn
- 2 el balsamico azijn
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 blikjes tomatenblokjes
- Half bouillon blokje
- Prei
- Puntpaprika
- Volkoren lasagnebladen
- Courgette
- Aubergine
- Geraspte kaas
Hoe maken we het?
1) Verwarm de over voor op 225 graden.
2) Snijdt de courgette en aubergines in lange repen. Marineer deze met peper, zout en olijfolie. Grill deze in een grillpan totdat ze mooie bruine strepen hebben. Leg ze daarna apart.
3) Fruit een gesnipperd uitje samen met de knoflook in een grote pan. Snijdt een winterpeen in kleine stukjes en doe in de pan samen met een fijn gesneden chilipeper. Voeg nu de tomatenpuree toe, een handje fijn gesneden basilicum en twee eetlepels balsamico azijn toe. Vervolgens kan je de tomatenblokjes, een bekertje water en het halve bouillon blokje erbij doen. Laat ongeveer een uur op zacht vuur staan.
4) Snijdt de prei in ringetjes, de puntpaprika in stukjes en voeg deze toe toe aan de saus. Laat nog 5 minuten mee pruttelen. De saus is nu af! Yay, slokje wijn!
5) Doe een laagje saus in een grote ovenschaal, voeg een laagje lasagnebladen toe. Leg een laagje van de gegrilde aubergine hier bovenop. Als dit ligt kan je de helft van de kaas erop doen. Doe nu de saus erover en vervolgens de courgette, nog een laatste laagje saus en de rest van de kaas.
6) Plaats de schaal in de oven voor ongeveer 40 minuten totdat de kaas goudbruin is. Serveer met een groene salade en een toefje Griekse yoghurt. Klinkt raar, is echt lekker!