Spinazielasange met ricotta
Probeer eens iets anders als de traditionele tomatensaus en ga voor deze makkelijke variant met spinazie en ricotta. Eet smakelijk!
Recept: Spinazielasagne met ricotta
Bereidingswijze
- ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr gehakt
- zak verse spinazie
- el rozemarijn
- 250 gr ricotta
- tl citroenrasp
- peper & zout
- 3 tomaten
- lasagnebladen
- kaas om te smelten (belegen, parmezaanse of feta bijv.)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit een gesnipperd uitje met de knoflook in een grote pan in een beetje olijfolie. Voeg de gehakt toe en bak dit mee totdat het gaar is. Voeg ondertussen de gesneden rozemarijn toe. Roer goed door en voeg nu de spinazie toe. Doe dit in kleine porties zodat je het nog goed kan roeren. Als de spinazie geslonken is kan de pan van het vuur af en roer je de ricotta erdoorheen. Maak op smaak met peper, zout en de citroenrasp.
Snijdt ondertussen de tomaten in dunne plakken. Pak een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg als eerste een laagje tomaten in de ovenschaal. Doe daarna een flinke schep van het ricotta mengsel eroverheen. Spreidt dit uit en leg de lasagnebladen hierop. Herhaal dit nog een keer (Tomaat, spinaziemengsel, lasagnebladen). Op de bovenste laag lasagnebladen doe je de rest van het spinaziemengsel en bestrooi je het met een fijngesneden plakje tomaat en een beetje kaas. Ik had nog wat witte kaas over, maar een andere kaas kan ook!