Bami

Geschreven op: 28 november, 2007 door

Ingrediënten

  • 500 gr mie nestjes
  • 350 gr hamlapjes
  • 1 prei in ringetjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 1 zakje nassie kruiden
  • 1 zakje nassie groenten
  • 4 eieren
  • 4 plakjes ham
  • Marinade
  • 1 eetl ketjap manis
  • 1 eetl olie
  • 1/2 eetl bruine basterdsuiker
  • klein beetje citroensap
  • 1 eetl chilisaus
  • 1/2 theel djahe
  • ½ theel laos

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes en roer de marinade door elkaar heen, zet het vlees hier een paar uur in (liefst een nacht) . Zet de nassie groenten in kokend water. Bak het uitje in de olie en pers de knoflook erboven. Braad het vlees bij de uien mee en de prei en de champignons. Voeg de nassiekruiden, nassie groenten en de overgebleven marinade toe. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en spoel goed af. Doe de mie bij het vleesgroentemengsel en bak even flink mee. Bak de eitjes in een andere pan en serveer de mie met een plakje ham met een eitje erop. Dit smaakt lekker met pindasaus en een augurkje erbij.

P.S waarom nassie kruiden en groenten? Gewoon omdat wij dat lekkerder vinden.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.