Bami
Ingrediënten
- 500 gr mie nestjes
- 350 gr hamlapjes
- 1 prei in ringetjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr champignons
- 1 zakje nassie kruiden
- 1 zakje nassie groenten
- 4 eieren
- 4 plakjes ham
- Marinade
- 1 eetl ketjap manis
- 1 eetl olie
- 1/2 eetl bruine basterdsuiker
- klein beetje citroensap
- 1 eetl chilisaus
- 1/2 theel djahe
- ½ theel laos
Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes en roer de marinade door elkaar heen, zet het vlees hier een paar uur in (liefst een nacht) . Zet de nassie groenten in kokend water. Bak het uitje in de olie en pers de knoflook erboven. Braad het vlees bij de uien mee en de prei en de champignons. Voeg de nassiekruiden, nassie groenten en de overgebleven marinade toe. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en spoel goed af. Doe de mie bij het vleesgroentemengsel en bak even flink mee. Bak de eitjes in een andere pan en serveer de mie met een plakje ham met een eitje erop. Dit smaakt lekker met pindasaus en een augurkje erbij.
P.S waarom nassie kruiden en groenten? Gewoon omdat wij dat lekkerder vinden.