Pikante mie met gehakt

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediënten

  • Eiermie of een ander soort mie
  • 500 gr gehakt
  • 2 eetl ketjap
  • 3 eetl zoete chilisaus
  • 2 pepertjes
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 uitje
  • 2 theel maizena
  • 100 ml bouillon
  • 1 prei
  • 2 ons taugé
  • 1 doosje champignons
  • 1 winterpeen (geraspt)

Bereidingswijze

Meng de ketjap chilisaus en maizena door het gehakt.Snipper het uitje en snijd hem fijn Schil de gember en snij hem ook fijn,snij de pepers in ringetjes en pel de knoflook. Fruit het uitje en doe hier de fijne gember bij ,bak de pepertjes mee en pers de knoflook er bij uit. Rul nu de aangemaakte gehakt erbij. Doe dan de prei en de wortel even mee bakken en voeg de champignons toe, deze doe ik niet zo lang anders blijven ze niet lekker knapperig. Doe dan de bouillon erbij en laat het een minuut of vier pruttelen. Als laatste doet u de taugé erbij.
Bereid de mie volgens de verpakking en schep het door het gehaktprutje.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.