Deng deng (Dengeng)
Wij noemde het gerecht altijd Deng deng, omdat dit gewoon lekkerder bekt. Dendeng verwijst namelijk naar dun gesneden gedroogd vlees in de Indonesische keuken. En daar is dit recept op gebaseerd. Selamat makan!
Recept: Deng deng (Dengeng)
Ingrediënten
- 500 gr riblap
- ½ tl djintan poeder
- 1 tl ketoembar
- 1 tl sambal
- 1 el trassi
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 stukje gember geraspt (2 cm)
- 1 el citroensap
- 0,5 dl ketjap manis
- 1 tl bruine suiker
- 0,2 dl arachideolie
Bereidingswijze
Meng djintan, trassi, sambal samen met de geraspte gember en bak dit even in de olie. Voeg de ketoembar met de knoflook toe, en bak dit ook even mee. Roer de citroensap en de ketjap erdoor, en laat het mengsel even aan de kook komen. Leg dan het in dunne plakjes vlees erbij en meng dit goed met de saus. Draai het vuur lager en laat het in gesloten pan in ongeveer 30 min gaar worden. Laat daarna in een pan zonder deksel het vocht verdampen. Roer er een volle theelepel bruine suiker door en zet het gerecht in de oven waar het in een half uur donkerbruin wordt.