Deng deng (Dengeng)

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Wij noemde het gerecht altijd Deng deng, omdat dit gewoon lekkerder bekt. Dendeng verwijst namelijk naar dun gesneden gedroogd vlees in de Indonesische keuken. En daar is dit recept op gebaseerd. Selamat makan!

Recept: Deng deng (Dengeng)

Ingrediënten

  • 500 gr riblap
  • ½ tl djintan poeder
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl sambal
  • 1 el trassi
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 stukje gember geraspt (2 cm)
  • 1 el citroensap
  • 0,5 dl ketjap manis
  • 1 tl bruine suiker
  • 0,2 dl arachideolie

Bereidingswijze

Meng djintan, trassi, sambal samen met de geraspte gember en bak dit even in de olie. Voeg de ketoembar met de knoflook toe, en bak dit ook even mee. Roer de citroensap en de ketjap erdoor, en laat het mengsel even aan de kook komen. Leg dan het in dunne plakjes vlees erbij en meng dit goed met de saus. Draai het vuur lager en laat het in gesloten pan in ongeveer 30 min gaar worden. Laat daarna in een pan zonder deksel het vocht verdampen. Roer er een volle theelepel bruine suiker door en zet het gerecht in de oven waar het in een half uur donkerbruin wordt.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Deng Deng (Dengeng)
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *