Gebraden Buikspek uit de oven

Ingrediƫnten
- 1 kilo buikspek
- 2 eetl arachide olie
- 2 eetl ketjap manis
- 2 eetl chilisaus
- 2 eetl honing
- 1 zakje speklapkruiden a 20 gr
- 1 eetl citroensap
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar heen.
Snij het buikspek aan de kant met het vet met een scherp mes in om de centimeter en ongeveer een centimeter diep.
Wrijf het goed in met de marinade en leg het in een braadslede of op bakpapier op de bakplaat.Warm de oven voor op 200 gr en leg het met de kant met het vet naar boven in de oven.Braad het ongeveer in 1 uur gaar en knapperig. Pas op het eind op dat het niet verbrand en leg er eventueel aluminiumfolie op. Snij het daarna in dunne plakken.Dit gerecht smaakt erg lekker bij peen en uien (hutspot)