Gebraden Buikspek uit de oven

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 1 kilo buikspek
  • 2 eetl arachide olie
  • 2 eetl ketjap manis
  • 2 eetl chilisaus
  • 2 eetl honing
  • 1 zakje speklapkruiden a 20 gr
  • 1 eetl citroensap

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar heen.
Snij het buikspek aan de kant met het vet met een scherp mes in om de centimeter en ongeveer een centimeter diep.
Wrijf het goed in met de marinade en leg het in een braadslede of op bakpapier op de bakplaat.Warm de oven voor op 200 gr en leg het met de kant met het vet naar boven in de oven.Braad het ongeveer in 1 uur gaar en knapperig. Pas op het eind op dat het niet verbrand en leg er eventueel aluminiumfolie op. Snij het daarna in dunne plakken.Dit gerecht smaakt erg lekker bij peen en uien (hutspot)

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.