Okonamiyaki (Japanse pannenkoek met kool)

Geschreven op: 3 augustus, 2020 door
Okonomiyaki-japanse-kool-pannenkoek-s

Een paar jaar geleden ben ik in Japan geweest en daar is okonamiyaki overal te vinden. Heerlijk streetfood dat vers voor je wordt gemaakt op de teppanyaki plaat. Deze versie voor thuis staat verrassend snel op tafel en is bijna net zo lekker als in Japan.

Wij noemen het hier vaak Okonomi-jammie, omdat het gewoon te lekker is.

Recept: Okonomiyaki (Japanse pannenkoek met kool)

Ingrediënten (Voor 2 personen)

  • 2 eieren
  • 3 cm gember (geraspt)
  • cup bloem (150 gram)
  • 250 ml dashi (of bouillon)
  • halve cup maizena (60 gram)
  • helft van een flinke spitskool

Saus

  • 25 ml worcestersaus
  • 50 ml sojasaus (zout)
  • 50 ml mirin
  • 3 el ketchup
  • 2 cm gember
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • maizena

Toppings

  • ontbijtspek
  • kaas
  • shiitake
  • mayonaise

Bereidingswijze

Meng in een grote kom de bloem met de maizena. Voeg daarna de eieren, dashi en gember toe en meng het tot een beslag. Snij de spitskool in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Vergeet niet om de harde kern te verwijderen, deze is niet zo lekker. Voeg de spitskool toe aan het beslag en meng goed door elkaar.

Nu is het tijd voor de saus. Alle ingrediënten (behalve de maizena) kunnen meteen in een steelpan en op een laag vuurtje. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Je kunt eventueel maizena gebruiken als de saus niet goed indikt.

Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en laat goed het worden. Als je spek wilt toevoegen, is dit het moment. Schep daarna meteen de helft van het beslag in de pan en denk af met een deksel. Na een minuut of 3 draai je de pannenkoek. Voeg wat water toe aan de zijkanten en doe de deksel weer op de pan. Zo kan de okonomiyaki knapperig worden en tegelijk goed gaar. Na weer 3 minuten is je maaltje klaar!

Schuif de pannenkoek op een bord en drizzle er de saus en mayo overheen. Lekker met nog wat lente ui erop.

Okonomiyaki-s

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Okonamiyaki (Japanse pannenkoek met kool)
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.