Pilaf

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Recept: Pilaf, varkensvlees met perzik

Ingrediënten

  • Varkensvlees
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • blik perziken
  • blikje tomatenpuree
  • ketjap
  • sambal
  • 250 dl bouillon

Ingrediënten

Vlees in dobbelsteentjes snijden, marineer het met zout en peper, verse knoflook en een klein scheutje ketjap plus een eetlepel sambal. Laat dit een uurtje staan. Dan lekker aanbakken in boter. Uien in grove stukjes snijden en erbij aanbakken. Blus het af met bouillon. Laat het goed gaar worden en doe er dan tomatenpuree bij en het sap van een blik perzikken. Maak het aan met mayzena en doe er als laatste de in stukjes gesneden perzik bij. Dit smaakt erg lekker met basmati rijst (gewone rijst kan natuurlijk ook)

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Pilaf
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Is voor zijn studie en zijn plezier vaak in het buitenland te vinden. Hij heeft hierdoor kennis gemaakt met veel exotische keukens. Dit is dan ook in zijn recepten terug te zien!

1 reactie

  • Dit is werkelijk een heerlijk gerecht. Ik maak het al jaren. Mijn buitenlandse vrienden waren sceptisch over de combinatie vlees en perzik. Maar na geproefd te hebben staat het daar ook regelmatig op het menu.
    Tip: Voeg eens een eetlepel gedroogde kruizemunt toe. Daardoor krijgt het gerecht een wat meer Turks accent. (i.p.v. varkensvlees kan ook prima kipfilet worden gebruikt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.