Pittige pinda noedels
In een mum van tijd staat dit eenpans roerbak gerecht gemaakt van noedels en pindakaas op tafel en is ook nog eens erg gezond door alle verse groenten!
Recept: Pittige pinda noedels
Ingrediënten
- noedels (voor 2 personen)
- pakje tofu
- grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 2 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 1 el sambal
- 2 el rijst wijnazijn
- limoen
- hele paksoi
- 100 gram taugé
- handje pinda’s (garnering)
Bereidingswijze
Kook/verwarm de noedels naar instructies op het pakje en zet apart.
Zet een wokpan op hoog vuur met een beetje olie. Snijdt in de tussentijd de tofu in blokjes en bak goudbruin. Als ze klaar zijn zet je ze even apart op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Snijdt vervolgens de groenten; de ui in ringen, paprika in repen en de paksoi in stukken van ongeveer 2 cm. Zet ook dit apart.
Maak hierna alvast de saus klaar. Dit doe je door de pindakaas, sojasaus, gembersiroop, sambal, rijst wijnazijn en het sap van een limoen in een kom te doen en met een vork goed door te roeren.
Nu de voorbereiding gedaan is, is het alleen nog maar tijd om lekker te wokken! Zet die wok dus met een flinke scheut olie op hoog vuur. Als de pan warm is kan je de ui, knoflook en paprika toe in de wok doen. Wok dit voor een paar minuten goed door en doe vervolgens de tofu erbij. Voeg hierna de saus toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit nog een minuutje mee bakken en dan kan de paksoi en de noedels erin. Als dit goed door elkaar geroerd is kan als allerlaatste ook de taugé in de wok, dit hoeft namelijk alleen maar warm te worden. Haal de pan van het vuur en serveren maar! Een los handje gehakte pinda’s maakt het gerecht helemaal af!