Surinaamse makreel
Deze Surinaamse makreel maak je in een handomdraai en is om je vingers bij op te likken. Je kan zelf bepalen hoe heet je hem wil hebben. Heerlijk met rijst, maar probeer ook zeker eens om het op een broodje te eten. Wat komkommer erbij en een beetje rode ui en smullen maar!
Recept: Surinaamse makreel
Ingrediƫnten
- ui
- twee teentjes knoflook
- twee tomaten
- madame jeanette
- schepje sambal oelek
- hele gerookte makreel
- peterselie
- peper & zout
Bereidingswijze
Maak de makreel schoon en zet apart. Verhit in een pan een beetje olie en fruit hierin de fijngesneden ui totdat deze lichtbruin is. Voeg vervolgens de knoflook, verse peper, fijngesneden tomaat en een schepje sambal eraan toe. Laat dit even bakken totdat de tomaat zacht is.
Doe de stukken makreel erdoorheen en even doorroeren totdat deze warm zijn. Niet te lang, want dan wordt de vis droog. Maak op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe. Roer nog een laatste keer goed door en serveer met rijst.
Heb je dit recept, Surinaamse makreel, geprobeerd? Laat me hieronder weten wat je ervan vond of wat jij anders hebt gedaan!
1 reactie
Al vaak gemaakt .Heerlijk op een broodje.