Surinaamse makreel

Geschreven op: 5 juli, 2018 door
Surinaamse Makreel recept

Deze Surinaamse makreel maak je in een handomdraai en is om je vingers bij op te likken. Je kan zelf bepalen hoe heet je hem wil hebben. Heerlijk met rijst, maar probeer ook zeker eens om het op een broodje te eten. Wat komkommer erbij en een beetje rode ui en smullen maar!

Recept: Surinaamse makreel

Ingrediënten

  • ui
  • twee teentjes knoflook
  • twee tomaten
  • madame jeanette
  • schepje sambal oelek
  • hele gerookte makreel
  • peterselie
  • peper & zout

Bereidingswijze

Maak de makreel schoon en zet apart. Verhit in een pan een beetje olie en fruit hierin de fijngesneden ui totdat deze lichtbruin is. Voeg vervolgens de knoflook, verse peper, fijngesneden tomaat en een schepje sambal eraan toe. Laat dit even bakken totdat de tomaat zacht is.

Doe de stukken makreel erdoorheen en even doorroeren totdat deze warm zijn. Niet te lang, want dan wordt de vis droog. Maak op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe. Roer nog een laatste keer goed door en serveer met rijst.

Surinaamse Makreel recept

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Surinaamse makreel
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.