Zuurkool uit de Oven
Ingrediƫnten
- 500 gr zuurkool
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 zak rostie
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 gr zuurkoolspekreepjes
- 3 schijven ananas in stukjes
- 100 gr caslerib in plakjes
- 1 kuipje kruiden kaas
- 3 eetl creme fraiche
- 4 seizoenenpeper
- 1 opgeklopte ei
- 50 gr geraspte kaas
- 250 gr Champignons
Bereidingswijze
Kook de zuurkool 5 min en giet deze af en laat goed uitlekken.
Bak de rostie in ongeveer 10 min bruin deze hoeft nog niet gaar te zijn.
Vet een oven schaal in en doe hier de rostie in.
Fruit de uien met de knoflook en als dit glazig is doe dan de spekreepjes erbij bak deze knapperig, voeg de champignons toe en de ananas en bak dit kort mee.
Doe bij dit geheel de kruiden kaas en de cremefraiche.
Voeg tot slot de zuurkool toe en doe hier peper naar smaak bij.
Schep de helft van het zuurkoolmengsel op de rostie en verdeel de plakjes caslerib hier over, Schep de rest van de zuurkool massa hier op.
Dek af met de plakjes bladerdeeg (ontdooid) en stop deze aan de zijkanten goed in.
Smeer het in met het opgeklopte ei en bestrooi met geraspte kaas.
Bak de schotel in ongeveer 30 min gaar en licht bruin in een voorverwarmde oven op 220 gr.
4 reacties
in het recept zuurkool speciaal uit de oven, staan bij de ingredienten geen champignons, terwijl dit wel toegevoegd moet worden volgens de bereidingswijze. Hoe zit dit nu?
in het recept zuukrool speciaal uit de oven, staan bij de ingredienten geen champignons, terwijl dit wel toegevoegd moet worden volgens de bereidingswijze. Hoe zit dit nu?
Er horen inderdaad champignons bij, die maken het helemaal lekker! Ze staan er nu bij in de ingredientenlijst.
Hey Tineke,
Bedankt voor het melden. Er horen inderdaad champignons bij, dan is het helemaal lekker!
Groetjes,
Jolanda