Zuurkool uit de Oven

Geschreven op: 26 april, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 500 gr zuurkool
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 zak rostie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gr zuurkoolspekreepjes
  • 3 schijven ananas in stukjes
  • 100 gr caslerib in plakjes
  • 1 kuipje kruiden kaas
  • 3 eetl creme fraiche
  • 4 seizoenenpeper
  • 1 opgeklopte ei
  • 50 gr geraspte kaas
  • 250 gr Champignons

Bereidingswijze

Kook de zuurkool 5 min en giet deze af en laat goed uitlekken.
Bak de rostie in ongeveer 10 min bruin deze hoeft nog niet gaar te zijn.
Vet een oven schaal in en doe hier de rostie in.
Fruit de uien met de knoflook en als dit glazig is doe dan de spekreepjes erbij bak deze knapperig, voeg de champignons toe en de ananas en bak dit kort mee.
Doe bij dit geheel de kruiden kaas en de cremefraiche.
Voeg tot slot de zuurkool toe en doe hier peper naar smaak bij.
Schep de helft van het zuurkoolmengsel op de rostie en verdeel de plakjes caslerib hier over, Schep de rest van de zuurkool massa hier op.
Dek af met de plakjes bladerdeeg (ontdooid) en stop deze aan de zijkanten goed in.
Smeer het in met het opgeklopte ei en bestrooi met geraspte kaas.
Bak de schotel in ongeveer 30 min gaar en licht bruin in een voorverwarmde oven op 220 gr.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.