Hartige havermout

Geschreven op: 17 juni, 2018 door
Hartige havermout ontbijt

In Nederland eten nog weinig mensen hartige havermout maar op Pinterest is ‘savory oatmeal’ hartstikke populair. Perfect als je wel de goede basis van havermout wilt eten maar geen zin hebt in een zoete hap. Je moet misschien even wennen aan het idee maar daarna wil je niks anders meer!

Recept: Hartige havermout

Ingrediƫnten

  • 40 gram havermout
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 100 gram oesterzwammen (of kastanjechampignons als je deze in huis hebt)
  • handje verse tijm
  • ei
  • snuf kurkuma
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet een steelpan op het vuur en voeg de havermout, kurkuma naar smaak en de (plantaardige) melk toe. Mijn favoriet voor dit recept is kokosmelkĀ  van Alpro, dat past er qua smaak erg goed bij. Laat het mengsel langzaam opwarmen en blijf de hele tijd roeren. Het mag niet aan de kook komen. Zodra de havermoutpap lekker dik is geworden, kun je het gas uitzetten. Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van welke havermout je gebruikt.

Terwijl de havermoutpap staat op de warmen, kun je het eitje koken. Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Scheur de oesterzwammen in stukken en voeg deze samen met de tijm toe aan de pan. Bak de oesterzwammen enkele minuten totdat ze gaar zijn.

Pak een mooi schaaltje en schenk de havermout erin. Voeg een flinke snuf peper en zout toe. Leg de oesterzwammen en het eitje op de havermout en snijdt het eitje open. Daarna alleen nog even een mooie foto maken voor op Instagram en klaar is gezonde Kees!

Hartige Havermout 2

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Hartige havermout
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Ɖn die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.