Hartige havermout
In Nederland eten nog weinig mensen hartige havermout maar op Pinterest is ‘savory oatmeal’ hartstikke populair. Perfect als je wel de goede basis van havermout wilt eten maar geen zin hebt in een zoete hap. Je moet misschien even wennen aan het idee maar daarna wil je niks anders meer!
Recept: Hartige havermout
Ingrediƫnten
- 40 gram havermout
- 200 ml (plantaardige) melk
- 100 gram oesterzwammen (of kastanjechampignons als je deze in huis hebt)
- handje verse tijm
- ei
- snuf kurkuma
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een steelpan op het vuur en voeg de havermout, kurkuma naar smaak en de (plantaardige) melk toe. Mijn favoriet voor dit recept is kokosmelkĀ van Alpro, dat past er qua smaak erg goed bij. Laat het mengsel langzaam opwarmen en blijf de hele tijd roeren. Het mag niet aan de kook komen. Zodra de havermoutpap lekker dik is geworden, kun je het gas uitzetten. Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van welke havermout je gebruikt.
Terwijl de havermoutpap staat op de warmen, kun je het eitje koken. Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Scheur de oesterzwammen in stukken en voeg deze samen met de tijm toe aan de pan. Bak de oesterzwammen enkele minuten totdat ze gaar zijn.
Pak een mooi schaaltje en schenk de havermout erin. Voeg een flinke snuf peper en zout toe. Leg de oesterzwammen en het eitje op de havermout en snijdt het eitje open. Daarna alleen nog even een mooie foto maken voor op Instagram en klaar is gezonde Kees!