Overnight oats
Dit is het perfecte recept voor iedereen wiens hobby snoozen is. Druk die knop nog maar een keertje in want het harde werk voor je ontbijt heb je de vorige avond al gedaan. Dit gezonde ontbijtje maak je in de avond en hoef je de volgende dag alleen nog uit de koelkast te halen. De overnight oats smaakt lekker fris en daardoor heel geschikt voor de lente en de zomer.
Recept: Overnight oats
Ingrediƫnten
- 70 gr havermout
- 100 ml (amandel) melk
- el (plantaardige) yoghurt
- halve banaan
Variatietips
- aardbei & munt
- appel, kaneel en rozijntjes
- wortel, walnoten en koekkruiden
- banaan en cacaopoeder
Bereidingswijze
Pak een afsluitbare pot of als je die niet hebt een kommetje. Wij gebruiken altijd de oude potten van de pindakaas. Een rondje mee met de vaatwasser en ze zijn klaar voor overnight oats. Doe de havermout, (amandel)melk en de yoghurt in de pot en meng goed door elkaar. Voeg daarna de banaan toe en prak deze met een vork. Roer vervolgens door het mengsel. Draai de dop erop en zet in de koelkast. De volgende ochtend laat je de overnight oats even bijkomen buiten te koelkast terwijl je staat de douchen. Dan alleen nog even goed roeren en de gewenste topping toevoegen. Smullen maar!