Quinoa muffins
Deze glutenvrije quinoa muffins zijn perfect als ontbijt of snackje.
Dit recept is een perfecte basis om eindeloos op te variƫren. Denk ook aan zongedroogde tomaten en pesto, of champignons en Zwitserse kaas.
In de zoektocht naar een goed aanbod aan ontbijt gerechten stuiten we op deze muffins. De muffins met courgette waren zo goed bevallen, maar vulde ons net niet genoeg. De toevoeging van quinoa is niet alleen lekker, maar net iets vullender.
Recept: Quinoa muffins
Ingrediƫnten
- 100 gram quinoa
- courgette
- 2 lente ui
- 50 gr parmezaanse kaas
- 5 plakjes kipfilet
- handje verse peterselie
- 3 eieren
- peper & zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op Ā 200 graden.
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze van het pak.
Rasp de courgette en parmezaanse kaas, snijdt de lente ui, kipfilet en peterselie. Doe alles in een schaal en breek de eieren. Voeg de quinoa toe, maak op smaak met peper en zout en roer goed door.
Vet de muffinvorm in en verdeel het mengsel. Plaats voor 25 – 30 minuten in de oven.