Carrot cake muffins
Trek in carrot cake in een handzaam formaat? Dit recept voor carrot cake muffins isĀ leuk om te maken en lekker voor bij de thee of koffie!
Recept: Carrot cake muffins
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- tl koekkruiden
- snufje zout
- 150 gr (amandel)meel
- 2 tl bakpoeder
- kleine banaan
- handje rozijnen
- 3 el neutrale olie
- 100 gram wortel
- 2 el honing of agave siroop
Benodigdheden
- Muffinvorm
- Muffinvormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig op in een grote kom. Doe het meel in een zeef boven de eieren en schut het erin. Voeg nu het bakpoeder, zout en de koekkruiden bij de eieren en spatel het door elkaar heen.Ā Voeg hierna een geprakte banaan toe en een handje rozijnen.
Voeg de olie toe aan het beslag. Als je kokosolie gebruikt, zorg er dan voor dat deze vloeibaar is. Dit kan je doen door het op laag vuur even te verwarmen. Zorg er wel voor dat de olie af is gekoeld voordat je deze toevoegt. Schil de wortel en rasp deze. Voeg samen met de honing toe. Meng het allemaal nog een keer goed door elkaar.
Leg de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormpjes. Gebruik je geen muffinvormpjes? Zorg er dan voor dat je de bakvorm wel even in vet. Zet in de oven en bak af in ongeveer 25 minuten.