Carrot cake muffins

Geschreven op: 26 mei, 2017 door
Carrot cake muffins

Trek in carrot cake in een handzaam formaat? Dit recept voor carrot cake muffins is leuk om te maken en lekker voor bij de thee of koffie!

Recept: Carrot cake muffins

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • tl koekkruiden
  • snufje zout
  • 150 gr (amandel)meel
  • 2 tl bakpoeder
  • kleine banaan
  • handje rozijnen
  • 3 el neutrale olie
  • 100 gram wortel
  • 2 el honing of agave siroop

Benodigdheden

  • Muffinvorm
  • Muffinvormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren luchtig op in een grote kom. Doe het meel in een zeef boven de eieren en schut het erin. Voeg nu het bakpoeder, zout en de koekkruiden bij de eieren en spatel het door elkaar heen. Voeg hierna een geprakte banaan toe en een handje rozijnen.

carrot-muffins-bereiding

Voeg de olie toe aan het beslag. Als je kokosolie gebruikt, zorg er dan voor dat deze vloeibaar is. Dit kan je doen door het op laag vuur even te verwarmen. Zorg er wel voor dat de olie af is gekoeld voordat je deze toevoegt. Schil de wortel en rasp deze. Voeg samen met de honing toe. Meng het allemaal nog een keer goed door elkaar.

Leg de muffinvormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormpjes. Gebruik je geen muffinvormpjes? Zorg er dan voor dat je de bakvorm wel even in vet. Zet in de oven en bak af in ongeveer 25 minuten.

Carrot-Cake-Muffins

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Carrot cake muffins
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.