Bosbessen citroen cake
Deze cake is makkelijk te maken, blijft lang vers en is vooral heel erg lekker! De citroen en de bosbessen zorgen ervoor dat de cake lekker fris smaakt.
Recept: Bosbessen citroen cake
Ingrediƫnten
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- half zakje bakpoeder
- 200 gram ongezouten roomboter+ wat extra om de bakvorm in te vetten
- 200 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
- rasp van 2 citroenen
- 150 gram bosbessen
Benodigdheden
- Muffinvorm
- Mixer / keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker totdat het een luchtig mengsel is. Daarna voeg je een voor een de eieren toe. Als de eieren helemaal zijn opgenomen, is het tijd om het zelfrijzend bakmeel en de citroenrasp toe te voegen. Ik voeg ook altijd nog wat extra bakpoeder toe zodat het een heerlijke, luchtige cake wordt. Mix totdat het een egaal beslag is.
Nu is het tijd voor de bosbessen! Doe de bosbessen in een kommetje en meng met een theelepel meel. Zorg dat alle bessen bedenkt zijn met een dun laagje. Op deze manier zakken de bosbessen niet naar de bodem van de bakvorm. Spatel de bessen door het beslag heen.
Vet de bakvorm in. Ik heb gekozen voor een tulband maar een cakeblik of een muffinvorm kan natuurlijk ook. Verdeel het beslag over de ingevette bakvorm en klaar is Kees!
Bak de cake voor ongeveer 45 minuten. Als een sateprikker droog uit de cake komt, is ie klaar. Serveer met extra bosbessen, poedersuiker en eventueel een grote klodder slagroom. In een afgesloten bakje blijft de cake ongeveer 3 dagen heerlijk smeuig en vers.