Salade Niçoise met krieltjes

Geschreven op: 12 mei, 2018 door
Salade Nicoise met krieltjes

Deze kleurrijke salade Nicoise met krieltjes is heerlijk en ook nog eens gezond. Perfect om mee te nemen naar een picknick in het park.

Recept: Salade Niçoise

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 1 blikje tonijn
  • 3 eieren
  • 300 sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 grote of 2 kleine rode uien
  • 20 zwarte olijven
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • Citroensap

Bereidingswijze:

Kook de krieltjes in een ruime pan totdat ze beetgaar zijn. De laatste minuut voeg je de sperziebonen toe. Als je niet van knapperige boontjes houdt, gooi ze er dan iets eerder bij. Zet een steelpan met de eieren op het vuur. Op het moment dat het water kookt, zet je de timer op 4,5 minuut. Het resultaat zijn perfect gekookte halfzachte eieren. Terwijl de aardappelen en de eieren staan te koken, kun je alvast aan de rest van de salade beginnen. Snijdt de komkommer en de tomaat in stukjes en doe ze in een mooie schaal. Voeg de in dunne ringen gesneden rode ui en de olijven toe. Laat de tonijn eerst even uitlekken voordat je ook die toevoegt aan de schaal.

Dan is het tijd voor de dressing. Meng de olijfolie, mosterd en sinaasappelsap in een schaaltje goed door elkaar. Voeg daarna naar smaak citroensap en peper en zout toe. Ja, zo simpel kan een heerlijke dressing zijn!

Giet de krieltjes en de sperziebonen af en voeg deze toe aan de schaal. Meng alles goed door elkaar. Snijdt de gepelde eieren doormidden en leg deze op de salade. Als laatste druppel je de dressing eroverheen. Mocht je deze salade willen maken om mee te nemen, kun je de dressing beter apart houden en er pas op doen op het moment dat je de salade gaat oppeuzelen.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Salade Niçoise met krieltjes
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.