Huisgemaakte sambal

Geschreven op: 4 juni, 2017 door

Zelf sambal maken is erg makkelijk als je in het bezit bent van een keukenmachine. Haal chilipepers, blend het met wat lekkere extra smaken, bak het mengsel op en bewaar het in een potje. Klinkt goed? Is het ook!

Doordat er geen scherpe pepers in zitten is deze sambal redelijk mild. Kan je echt niet tegen pittig eten, maar houd je wel van sambals, verwijder dan de pitjes voordat je het in de blender gooit.

Recept: Huisgemaakte sambal

Ingrediënten

  • 300 gr Spaanse chilipepers
  • 2 tomaten
  • 5 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 el trassi
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout

Bereidingswijze

Spoel de chilipepers goed af en verwijder de groene steeltjes. Snijdt in grove stukken en voeg aan je keukenmachine toe.

Spoel de tomaten goed af, ontdoe deze van de zaadlijsten en voeg toe aan de keukenmachine.

Schil de uien, snijdt ze in kleine stukjes en voeg toe.

Zie je het patroon al? Maak schoon, voeg toe… Zo simpel is het.

Schil de gember en voeg toe aan de keukenmachine.

En nu samen… Knoflook! Juist! Maak de knoflook schoon en voeg toe!

Doe nu de overige ingrediënten erbij en maal het tot een fijn mengsel.

Verwarm een pan met een klein beetje neutrale olie (kokosolie of zonnebloemolie) en bak het mengsel voor 5 minuten.

Ik heb het in potjes bewaard. Als je dit wil doen is het slim om deze van te voren even te steriliseren. (Geen idee hoe? Lees het artikel van Jammie) Als je dit goed hebt gedaan is de sambal voor langere tijd houdbaar.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Huisgemaakte sambal
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *