Mangochutney

Geschreven op: 7 februari, 2021 door
Mangochutney

Deze mangochutney is lekker bij gegrilde kip, stoofpotten maar ook bij kaas! Dit is het basisrecept, maar wees vrij om er lekkere kruiden bij te doen! Een beetje kardemom of paprikapoeder kan het omtoveren tot een kruidige chutney!

Recept: Mangochutney

Ingrediƫnten:

  • rijpe mango
  • bruine basterdsuiker 50gram
  • el appelazijn
  • 2 verse chilipepers
  • verse gember
  • teentje knoflook
  • sap van een limoen
  • snufje zout

Bereidingswijze

Schil de mango en snijdt vervolgens in stukjes van ongeveer 1 centimeter bij 1 centimeter. Ontdoe de chili’s van de zaadjes (of niet, als je van pittig houdt!). Rasp als laatste de gember en knoflook.

Doe vervolgens alle ingrediƫnten bij elkaar in het pannetje en roer goed door. Laat ongeveer 30 tot 45 minuten staan en je hebt een heerlijke mangochutney.

De mangochutney kan je ongeveer 2 weken bewaren als je hem zo in een pot schept. Wil je het langer bewaren, lees dan hier hoe!

Lekkere chutney van mango
Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Mangochutney
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.