Mangochutney

Deze mangochutney is lekker bij gegrilde kip, stoofpotten maar ook bij kaas! Dit is het basisrecept, maar wees vrij om er lekkere kruiden bij te doen! Een beetje kardemom of paprikapoeder kan het omtoveren tot een kruidige chutney!
Recept: Mangochutney
Ingrediƫnten:
- rijpe mango
- bruine basterdsuiker 50gram
- el appelazijn
- 2 verse chilipepers
- verse gember
- teentje knoflook
- sap van een limoen
- snufje zout
Bereidingswijze
Schil de mango en snijdt vervolgens in stukjes van ongeveer 1 centimeter bij 1 centimeter. Ontdoe de chili’s van de zaadjes (of niet, als je van pittig houdt!). Rasp als laatste de gember en knoflook.
Doe vervolgens alle ingrediƫnten bij elkaar in het pannetje en roer goed door. Laat ongeveer 30 tot 45 minuten staan en je hebt een heerlijke mangochutney.
De mangochutney kan je ongeveer 2 weken bewaren als je hem zo in een pot schept. Wil je het langer bewaren, lees dan hier hoe!






