Zelf ras el hanout kruiden maken

Dit heerlijke Arabisch kruidenmengsel wordt veel in Marokko en Tunesiƫ gegeten en kan je daar op alle marktjes kopen. Ras el hanout zelf maken is niet moeilijk en het huis gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken.
Het mengsel is per winkel en beschikbaarheid van de ingrediƫnten anders samengesteld. Tijdens onze reis in Marokko hebben we het ook laten samenstellen. Eerst werden de specerijen allemaal even gebrand en daarna vers gemalen. Niet alleen het huis gaat er heerlijk van ruiken, maar ook onze koffers hebben nog maanden lang naar Marokko geroken.
Recept: Ras el hanout kruiden
Ingrediƫnten
- 3 delen komijnzaad
- 3 delen korianderzaad
- 2 delen paprikapoeder
- 2 delen kaneel
- 1 deel gemberpoeder
- 1 deel kurkumapoeder
- 1 deel chilivlokken
- 1 deel kardemonpoeder
- 1 deel steranijs
Bereidingswijze
Doe de komijn, koriander, kaneel en steranijs in een droge koekenpan en bak tot ze lekker ruiken. Maal ze vervolgens in een vijzel fijn en voeg daarna toe aan de overige kruiden.
Je kan dit lang bewaren in een afgesloten potje.






1 reactie