Zelfgemaakte kruidenolie

Geschreven op: 24 april, 2017 door

Olijfolie is normaal al lekker, maar bedenk nu dat er een heerlijke smaak van chilli, knoflook en verse kruiden aan zit. Juist! Daar gaat je mond van wateren. Het is ook nog eens super simpel te maken, dus snel aan de slag!

Recept: Zelfgemaakte kruidenolie

Ingredi├źnten

  • Olijfolie
  • Chillipeper
  • Knoflook
  • Citroenschil
  • Verse groene kruiden (bijv: rijm, rozemarijn, bacilicum, dille, salie)
  • Kurkuma

Bereidingswijze

Het leuke van de kruidenolie is dat je er eigenlijk allerlei kruiden en specerijen in kan doen. Een basis van knoflook en chillipeper is altijd goed om mee te beginnen.

Voordat je begint is het slim om je potje te sterrilizeren om er zeker van te zijn dat het lang houdbaar is. Je kan ook de olie en ingredienten nog opwarmen tot ongeveer 80 graden, maar als hoeft niet.

Om de smaak van je ingredienten goed vrij te laten komen, kan je deze met de vijzel of platte kant van je mes eerste kneuzen voordat je ze in je potje doet.

Dit is namelijk eigenlijk ook het recept: Snijdt al je ingredienten in kleine stukjes, kneus ze met de vijzel en doe ze in je flesje of potje. Voeg vervolgens de olijfolie eroverheen.

Bewaar het flesje op een donkere koele plek. Na ongeveer 2 weken kan je je eerste test afnemen. Is het nog niet sterk genoeg van smaak, laat het simpelweg nog even staan.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Zelf kruidenolie maken
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.