Homemade zoete chilisaus
Lekkere zelfgemaakte chilisaus die je net zo zoet of pittig kan maken als je zelf wil. Lekker voor bij de loempia’s of om mee te wokken.
Recept: Zelfgemaakte zoete chilisaus
Ingrediƫnten
- 6 chilipepers
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 100 gram suiker
- 100 ml appelcider azijn
- 100 ml water
- el vissaus of sojasaus
- el maizena
Bereidingswijze
Was de chilipepers, ontdoe ze van de zaadjes en snijdt in grove stukken. Als je van vuur en vlam houdt kan je de zaadjes er ook in laten zitten! Hak de knoflookteentjes en de gember fijn
Doe de chili’s met de knoflook, de gember, het suiker, appelcider azijn, water en de vissaus in de pot en maal er met een staafmixer een gladde massa van. Helemaal fijn hoeft het niet, er mogen namelijk best wat stukjes in zitten!
Doe het mengsel in een steelpan en breng aan de kook. Maak een papje van de maizena en een beetje water. Doe dit bij de chilisaus als het kookt. Roer goed door en laat nog even pruttelen totdat het stroperig is geworden.
Giet de chilisaus in je favoriete schone potje(s). De chilisaus kan je een aantal weken bewaren in de koelkast.
Heb je dit recept,Ā zoete chilisaus,Ā geprobeerd? Laat me hieronder weten wat je ervan vond of wat jij anders hebt gedaan!