Geroosterde tomatensoep

Geschreven op: 20 juni, 2020 door

Klassieke en lekkere soep van geroosterde tomaten. Door ze eerst in de oven te roosteren is deze soep boordevol met smaak. Er komt geen zakje aan te pas en is dus ook heel gezond.

Recept: Tomatensoep met geroosterde tomaten

Ingrediënten

  • 10 tomaten
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 3 teentjes knoflook
  • takje tijm
  • takje rozemarijn
  • Chili ( 🌶 Optioneel)
  • Zout
  • 4 el olijfolie
  • Slagroom (Optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden

Halveer de tomaten en leg ze met de vruchtvlees kant naar boven op een bakplaat. Let de in stukken gesneden wortel, uien, chili, knoflook, tijm en rozemarijn eromheen.

Giet de olijfolie over de groenten heen en bestrooi ruim met zout. Laat de groenten in 20 tot 25 minuten gaar worden in de oven.

Geroosterde tomaten uit de oven

Haal de balkplaat uit de oven en doe alle groenten inclusief het vocht in een pan. Vul aan met 250 ml water en breng dit voorzicht aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten rustig koken en blend het geheel daarna met een staafmixer tot een gladde soep.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een scheutje room indien gewenst.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Geroosterde tomatensoep - Recept van Culijo 🥕
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.