Geroosterde tomatensoep

Klassieke en lekkere soep van geroosterde tomaten. Door ze eerst in de oven te roosteren is deze soep boordevol met smaak. Er komt geen zakje aan te pas en is dus ook heel gezond.
Recept: Tomatensoep met geroosterde tomaten
Ingrediënten
- 10 tomaten
- 2 uien
- 1 wortel
- 3 teentjes knoflook
- takje tijm
- takje rozemarijn
- Chili ( 🌶 Optioneel)
- Zout
- 4 el olijfolie
- Slagroom (Optioneel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Halveer de tomaten en leg ze met de vruchtvlees kant naar boven op een bakplaat. Let de in stukken gesneden wortel, uien, chili, knoflook, tijm en rozemarijn eromheen.
Giet de olijfolie over de groenten heen en bestrooi ruim met zout. Laat de groenten in 20 tot 25 minuten gaar worden in de oven.

Haal de balkplaat uit de oven en doe alle groenten inclusief het vocht in een pan. Vul aan met 250 ml water en breng dit voorzicht aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten rustig koken en blend het geheel daarna met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een scheutje room indien gewenst.





