Wortel paprika soep

Geschreven op: 19 januari, 2017 door

Oorspronkelijk is dit gerecht begonnen als een wortelsoep met chorizo en salie. Deze was alleen niet helemaal ons ding en is zo naar verloop van tijd geƫvolueerd tot een Thaise wortel paprika soep.

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2cm gember
  • 1tl venkelzaad
  • 1 rawits peper
  • 750 gram wortels
  • 3 puntpaprika’s
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 liter bouillon
  • 150ml kokosmelk
  • pompoenpitjes

Hoe maken we het?

Fruit de ui, knoflook en gember in een soeppan. Fruit vervolgens de venkelzaad en rawits nog even mee. Schil de wortels en maak de paprika schoon, snijdt ze beide in stukken en bak dit even mee in de soeppan. Voeg nu de limoenblaadjes toe en de bouillon. Laat dit in zijn geheel 15 minuten koken. Haal de limoenblaadjes eruit en pureer tot een glad mengsel. Voeg nu de kokosmelk toe en roer goed door. Bewaar een klein beetje voor de garnering en dien de soep op met pompoenpitjes.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Wortel paprika soep
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

1 reactie

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.