Kippensoep
Ingrediƫnten
- 1 grote kippenpoot
- 2 uien
- 2 wortels
- 1 prei
- Peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- 1 thl kurkuma
- 1 thl thijm
- 1 kippenbouillonblokje
- Vermecelli
Bereidingswijze
Was de kippenpoot en zet op met koud water, voeg toe in ringen gesneden prei,1 ui in vieren gesneden,1 wortel in stukjes,laurierblaadjes, struikje peterselie, takje rozemarijn, kurkuma, thijm en een bouillonblokje.
Laat aan de kook komen en laat dit ongeveer anderhalf uur lekker trekken. Laat de kip in de bouillon af koelen. Haal de kip uit de afgekoelde bouillon en haal het vlees eraf en snij dit in stukjes. Giet de bouilllon door een zeef en zet deze weer op het gas, voeg eeen gesnipperd uitje toe en een wortel in stukjes gesneden. Doe de vermecellie en de kip erbij en laat dit met de deksel op een kiertje 10 min staan.
Serveer als voorgerecht of geef dit met een lekker stukje stokbrood.
Wist u dat een kopje eigen gemaakte kippensoep een heel goed medicijn is tegen de griep.
3 reacties
Beste Jolanda,
De soep had mij voortreffelijk gesmaakt.
Ik had alleen iets te veel vermicellie gebruikt.
Mijn complimenten.
Leo van den Hurk
Ha Leo,
Dank je wel voor je reactie.
Groetjes Jolanda.
Hallo Jolanda
Heb je recept gemaakt….
Iets fouts gedaan nu..haha
Ik heb 3 grote mannen en 1 schoondochter die bijna de vingers erbij afgelikt hebben.
Ben nu zover dat ik dit 1x in de maand moet gaan maken en wel een grote pan..
Het was voortreffelijk..
Groetjes uit de Achterhoek.