Kippensoep

Geschreven op: 24 januari, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 1 grote kippenpoot
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • Peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 thl kurkuma
  • 1 thl thijm
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Vermecelli

Bereidingswijze

Was de kippenpoot en zet op met koud water, voeg toe in ringen gesneden prei,1 ui in vieren gesneden,1 wortel in stukjes,laurierblaadjes, struikje peterselie, takje rozemarijn, kurkuma, thijm en een bouillonblokje.

Laat aan de kook komen en laat dit ongeveer anderhalf uur lekker trekken. Laat de kip in de bouillon af koelen. Haal de kip uit de afgekoelde bouillon en haal het vlees eraf en snij dit in stukjes. Giet de bouilllon door een zeef en zet deze weer op het gas, voeg eeen gesnipperd uitje toe en een wortel in stukjes gesneden. Doe de vermecellie en de kip erbij en laat dit met de deksel op een kiertje 10 min staan.
Serveer als voorgerecht of geef dit met een lekker stukje stokbrood.

Wist u dat een kopje eigen gemaakte kippensoep een heel goed medicijn is tegen de griep.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

3 reacties

  • L.J.van den Hurk zegt:

    Beste Jolanda,
    De soep had mij voortreffelijk gesmaakt.
    Ik had alleen iets te veel vermicellie gebruikt.
    Mijn complimenten.
    Leo van den Hurk

  • Ha Leo,

    Dank je wel voor je reactie.

    Groetjes Jolanda.

  • Hallo Jolanda

    Heb je recept gemaakt….
    Iets fouts gedaan nu..haha
    Ik heb 3 grote mannen en 1 schoondochter die bijna de vingers erbij afgelikt hebben.
    Ben nu zover dat ik dit 1x in de maand moet gaan maken en wel een grote pan..
    Het was voortreffelijk..

    Groetjes uit de Achterhoek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.