Mosterdsoep

Geschreven op: 19 februari, 2010 door

Ingredi├źnten

  • 2 eetl olijfolie
  • 1 ui ( gesnipperd )
  • 1 teentje Knoflook ( fijngehakt )
  • 3 aardappels ( in blokjes )
  • 2 eetl bloem
  • 3 eetl grove mosterd
  • 1 eetl franse mosterd
  • 1 liter runderbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetl diepvries peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook in de olie, voeg de aardappel toe en bak deze voor een min of vijf even mee. Strooi de bloem erover en laat dit even garen.
Blus af met de bouillon en voeg de mosterd en slagroom toe.
Laat het geheel een half uurtje op een laag vuur staan.
Doe de staafmixer erdoor tot het glad is.
Voeg de peterselie toe en maak op smaak met peper en zout.

Dit is een vrij simpel maar smaakvol soepje.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *