Tomaten-paprikasoep
Deze tomaten-paprikasoep is gemakkelijk te maken en ook nog eens lekker gezond! Je kunt hem perfect voorbereiden en op een later moment hoef je hem alleen nog even op te warmen.
Met deze basissoep kun je goed variƫren. Doe er bijvoorbeeld balletjes en een scheutje slagroom bij, of rooster de groenten eerst en je krijgt weer een hele andere soep.
Recept: Tomaten-paprikasoep
Ingrediƫnten
- ui
- 2 teentjes knoflook
- cm gember
- tl tijm
- blikje tomatenpuree
- 2 puntpaprika’s
- 4 tomaten
- blokje groentebouillon
- el suiker
- 750 ml water
Bereidingswijze
Fruit een gesnipperd uitje samen met de fijngesneden teentjes knoflook en de in stukken gesneden gember in een beetje olijfolie. Als de ui glazig is voeg je een blikje tomatenpuree en de tijm toe.
Snijdt de puntpaprika’s en de tomaten in stukken. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door. Voeg het blokje bouillon toe samen met de suiker en het water. Breng aan de kook en laat 20 minuten staan op laag vuur met de deksel erop.
Pak je favoriete blender en blend het tot een mooieĀ smeuĆÆge massa. Maak op smaak met peper en zout en mocht je van pittig houden nog een beetje chilipoeder.