Advokaatmousse met stukjes chocolade

Geschreven op: 28 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2,5 dl slagroom
  • 2,5 dl advokaat
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl basterdsuiker
  • 50 gr chocolade

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water goed uitknijpen en oplossen in 2 eetl heet water. Breng de advokaat op kamertemperatuur en giet de gelatine onder goed roeren in een dun straaltje bij de advokaat.
Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en de vanillesuiker en meng door de advokaat .Hak de chocolade in kleine stukjes en roer door het advokaat/slagroommengsel.Laat het geheel ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

  • Hallo Gea,

    Dank voor je oplettendheid bij deze is mijn foutje veranderd!
    Groetjes Jolanda.

  • Goede reacties gehad, ik heb dit reepct zonder chocolade gemaakt met de kerst. Onder in de glaasjes heb ik een frambozen coulis van verse frambozen gedaan en dit vond ik een mooie combi.Ik zou alleen wel gaan voor 2,5 dl want 250 dl is 2,5 liter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.