Berry nicecream
Deze nicecream is berry lekker! Binnen een handomdraai kan je genieten van dit bosbessen ijs, perfect als toetje of gewoon als tussendoortje op een warme dag. Je kan deze bosbessen lekkernij ook gemakkelijk vegan maken. Gebruik dan bijvoorbeeld amandelmelk of een andere plantaardige melksoort.
Als je de nicecream van te voren wilt maken en weer wil invriezen kan dat ook! Wel is het dan het lekkerste om hem voordat je gaat serveren nog één keer door de keukenmachine te draaien, zodat het lekker smeuïg is.
Recept: Berry nicecream
Ingrediënten (2 flinke porties)
- 2 bevroren bananen
- 150 gr bosbessen uit de vriezer
- 2 el honing
- 50 ml yoghurt of (plantaardig) melk
- 25 gr kokosrasp
Bereidingswijze
Pel de bananen en snijdt ze in kleine stukken. Leg in een diepvrieszakje in de vriezer voor minimaal zes uur. Wij hebben dit vaak al in de vriezer, voor als we spontaan trek hebben.
Doe de banaan samen met de bosbessen in een keukenmachine. Voeg de honing, de yoghurt en de kokosrasp toe.
Laat nu de keukenmachine zijn werk doen, wat het beste werkt als je het pulserend doet. Mocht je keukenmachine het niet goed door elkaar krijgen kan je nog wat extra yoghurt toevoegen. Het is klaar als alles goed gemengd is en een romig mengsel is. Dit kan enkele minuten duren.